Route Vision uw kompas tegen schipbreuk

Elke dag is anders. Je kan je werk nog zo goed hebben voorbereid, er kan altijd iets onverwachts gebeuren.

Dat is van alle tijden. Toen de Hollanders de grote wereldzeeën bevoeren konden zelfs de beste zeelui en de beste schepen schipbreuk niet voorkomen. Vandaag de dag lijkt de wereld een stuk maakbaarder. We denken de boel onder controle te hebben, maar feitelijk kunnen we nog steeds schipbreuk lijden. Maar, wij hebben nu iets dat de zeevaarders niet hadden: slimme routeoptimalisatie en navigatietechnologie.

Al kunnen we de (afval)storm niet voorkomen, we kunnen wel paraat staan: alle hens aan dek!

 Dat is nodig, want in deze tijd komt werkelijk overal afval vrij. Mensen kopen en gebruiken meer, leven in verschillende gezinssamenstellingen en hebben wisselende consumptiebehoeftes gedurende hun leven. Morgen is de wereld anders dan vandaag.

 

Scheepsmythes uit de afvalbranche ontkracht.

 

De wind waait altijd uit dezelfde richting

Oftewel: het afvalaanbod is en blijft altijd gelijk

Ken jij een gezin dat elke dag dezelfde boodschappen doet? Jaar in, jaar uit? Natuurlijk niet. Behoeften veranderen per individu én per huishouden. Mama’s worden oma’s, kinderen worden ouders. Die opeens te maken krijgen met kilo’s luiers. En twaalf jaar later met heel veel pizzadozen en lege colaflessen. Is die wind met steeds andere kracht, en met wisselende windrichting überhaupt bij te houden? Ja hoor.

Dankzij slimme sensoren kunnen we goed registreren waar en wanneer afval vrijkomt. Op elke hoek van de straat, in elke gemeente. Zo kunnen we (veranderende) patronen monitoren en toekomstige afvalpatronen beter voorspellen. Dat maakt het mogelijk om vooraf berekeningen te maken en de werkvoorbereiding zó in te richten dat er precies genoeg personeel en materiaal wordt ingezet. Niet te veel en niet te weinig. Dus geen standaard rondje om de kerk meer: gemeentelijk afvalbeleid wordt regelmatig aangepast. In de ene wijk is het plaatsen van minicontainers het meest efficiënt, terwijl ergens anders ondergrondse containers beter passen. Efficiëntie is hier het kompas voor de gemeente. Waste Vision SMART inside heeft voor elk scenario een passende oplossing.

 

De bemanning redt zichzelf

Oftewel: personeel, dat redt zichzelf wel

Het is erg belangrijk om goed te zorgen voor de mensen in de branche. Zíj zijn het die bereid zijn om elke dag weer hun taak op te pakken. Een taak die essentieel is voor een schone en veilige openbare ruimte. Daarom moeten we zuinig zijn op onze mensen.

Afwezigheid door bijvoorbeeld ziekte, veroorzaakt verstoringen in het dagelijkse inzamelproces. Er moet ruimte zijn voor verlof, vakantie of het volgen van een opleiding. Dat zorgt ervoor dat onze chauffeurs het werk volhouden, er plezier in houden. En dat houdt het ziekteverzuim laag.

Dankzij navigatie kan de inzameling door iedere chauffeurs uitgevoerd worden zo blijft er ook bij uitval of verlof het serviceniveau richting de burgers even hoog.

 

Een goed gebouwd schip loopt geen averij op

Oftewel: inzamelmaterieel gaat nooit stuk

Aan het inzamelmaterieel is de grootste zorg besteed. Toch kan nooit helemaal voorkomen worden dat er iets stuk gaat.  Dat probleem lossen wij niet op bij Waste Vision maar met de flexibele Route Vision software. Daarmee lossen wij averij op door bijvoorbeeld routes op te knippen of te versturen naar een ander voertuig.

Zo hebben coördinatoren en planners altijd een reddingsboei.

Hard- en software als digitaal kompas voor slimmere inzameling

Waste Vision innoveert continu en zet technologie in om producten en processen steeds efficiënter en duurzamer te maken. Onze oplossingen zijn plug & play, gebruiksvriendelijk en makkelijk schaalbaar.