Verbeterde afvalscheiding & optimale logistiek

Veel gestelde vragen

Past een toegangscontrole systeem op mijn container?

Een toegangscontrolesysteem voor een container kan worden overwogen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van de inhoud van de container, de locatie waar de container zich bevindt en de beveiligingseisen die eraan verbonden zijn. Hier zijn enkele overwegingen:

  1. Inhoud van de container: Als de container waardevolle of gevoelige goederen bevat, zoals elektronica, medische apparatuur, kostbare materialen of gegevens, kan een toegangscontrolesysteem zinvol zijn om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  2. Locatie: De locatie van de container kan een rol spelen. Als de container zich op een afgelegen locatie bevindt of gevoelig is voor diefstal, kan een toegangscontrolesysteem helpen de beveiliging te verbeteren.
  3. Vereiste beveiligingsniveaus: Afhankelijk van de mate van beveiliging die nodig is, kunnen verschillende niveaus van toegangscontrole worden overwogen. Dit kan variëren van eenvoudige hangsloten en zegels tot geavanceerdere elektronische systemen met codes of biometrische toegang.
  4. Kosten en complexiteit: Het implementeren van een toegangscontrolesysteem kan kosten en complexiteit met zich meebrengen, dus het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de potentiële voordelen en de specifieke behoeften van uw situatie.
  5. Wettelijke vereisten: Controleer of er eventuele wettelijke vereisten zijn met betrekking tot de beveiliging van containers in uw regio of branche.

Hoe lang gaat een batterij mee van een toegangscontrolesysteem?

Onze toegangs- en vulgraadsystemen hebben een zeer laag stroomverbruik.  Om de accu op te laden, zijn de containers uitgerust met zonnecellen.

De batterij en accu zitten in een IP67 behuizing waardoor water- en stofdichtheid is gegarandeerd. De daglichtcel is zeer robuust en heeft een IK 08 klasse. Het energiesysteem heeft een zeer breed temperatuurbereik, namelijk van –25 °C tot +85 °C, en de accu heeft een eigen zekering.

De status van de batterij is te allen tijde inzichtelijk om een goede werking van het systeem te kunnen garanderen en de batterijen tijdig te kunnen vervangen. De reader is batterij-zuinig, heeft een zeer robuust IK08 TFT display en bezit een groot eigen geheugen voor de transacties en gebruikerslijsten.

Wilt u een verkoopadviseur spreken? Graag zelfs. Stuur een mail met uw contactgegevens naar sales@wastevision.com en wij nemen snel contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.

Welke communicatietechnologie wordt door Waste Vision gebruikt?

Waste Vision gebruikt voor haar toegangscontrole systemen Low Power Wide Area Network (LPWAN) communicatietechnologie. Dit is de technologie die op accu gebaseerde mobiele communicatie mogelijk maakt.

Hoe werkt deze technologie precies?

LPWAN
IoT-producten gebruiken de Low Power Wide Area Network (LPWAN)-technologieën om ervoor te zorgen dat ze gedurende de operatie verbonden zullen blijven. Er zijn heel wat LPWAN-keuzes, maar voor producten die vroeger 2G of 3G zouden hebben gebruikt, zijn de vervangers Narrow Band IoT (NB-IoT) en Long-Term Evolution for Machines (LTE-M).  Waste Vision heeft in eerste instantie gekozen voor de LTE-M en zal op termijn ook de NB-IoT implementeren.

Wat is LTE-M?
Met LTE-M (Long Term Evolution Mobile) is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via LTE M simkaarten. Denk aan toegangscontrolesystemen, vulgraadsensoren, asset trackers, ondergrondse en perscontainer monitoring systemen. Het ‘LTE-M’ netwerk is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things-toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G-netwerken van de providers. De dekking van LTEM is sterker dan een 2G-netwerk en heeft als voordeel een diepere penetratiegraad, waardoor de dekking in voornamelijk gebouwen vele malen beter is. Via LTE-M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu
met 2G werken.

Hoe werkt het precies?
Bij LTE-M communicatie wordt data ontsloten vanuit een van de Waste Vision producten. Er wordt een beveiligde LTE-M simkaart in een ‘device’ geplaatst. De LTE-M simkaart heeft dan toegang tot het LTE-M netwerk. Het ‘device’ kan dan een succesvolle verbinding realiseren en krijgt een IP-adres toegewezen. Daamee is het herkenbaar op het netwerk. Zo kan er communicatie tussen het device en servers van Waste Vision plaatsvinden.
Vooral LTE-M is een goed alternatief voor bewegende apparaten, zoals fleet-tracking en kan spraaktechnologie ondersteunen.

LTE-M is daarmee de kern van Internet of Things via de 4G en 5G-netwerken in de wereld.

Wilt u een verkoopadviseur spreken? Graag zelfs. Stuur een mail met uw contactgegevens naar sales@wastevision.com en wij nemen snel contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.

Weten wat we voor jou
kunnen betekenen?

Stel jezelf hiernaast kort voor, stel je vraag, dan nemen wij binnen 24 uur (ma-vrij) contact met je op.

Nederland
Noorwegen
Duitsland
Frankrijk