Elektronica

Waste Visionairs

Waste Vision brengt een stukje Silicon Valley naar Hengelo

Er gebeuren mooie dingen in het oosten van ons land. Want in Hengelo bouwen we met man en macht aan de toekomst van waste management. Een toekomst waarin via één platform al onze werkzaamheden autonoom worden geregeld. Dankzij sensoren, apps en trackers bijvoorbeeld. Via datamodellen, API’s en algoritmes. Zo creëren we allerlei slimme koppelingen tussen onze hard- en software, waardoor we ons werk sneller, zuiniger en nog beter kunnen doen. 

Van containerspecialist naar softwarebedrijf

Onze CTO Tim Blömer weet het zeker: we worden meer en meer een softwarebedrijf. En hij staat niet alleen. Er waait namelijk een stevige tech-wind door Waste Vision, die de komende jaren zal leiden tot stormachtige ontwikkelingen. De sleutel tot succes? De Waste Vision Suite: één overkoepelend platform, waarop alle denkbare waste management-toepassingen straks zijn aangesloten. En mooier nog: al die gekoppelde hard- en software communiceert straks met elkaar.

Helemaal autonoom

We streven naar een volledig autonoom waste management-proces. Vergelijk het met de zelfrijdende auto’s van Tesla. Die parkeren al moeiteloos zelf in, en je kunt zelfs je handen van het stuur halen op de snelweg. Over een tijdje zit er niet eens een stuur meer in. Dan vertrouw je erop dat de auto je veiligste en snelste manier van A naar B brengt. Ons nieuwe platform is straks ook die supercomputer onder de motorkap van Waste Vision. 

Zo geven sensoren aan de planningssoftware door wanneer containers gereinigd of geleegd moeten worden. Als er extra gebruikers aan een toegangssysteem zijn toegevoegd, worden automatisch de berekeningen voor preventief onderhoud aangepast. Inzamelingsroutes worden realtime geoptimaliseerd, zodat chauffeurs altijd precies op het juiste moment op de juiste plaats zijn. 

Alles agile

De mogelijkheden met het platform zijn eindeloos. En doordat we steeds meer relevante data verzamelen en koppelen, wordt onze Suite steeds slimmer. Waar dat toe gaat leiden weten we in grote lijnen, maar nog niet precies. Dat geeft ook niet. Want we ontwikkelen de Suite stap voor stap dankzij een agile-aanpak. Het platform ontwerpen we vanaf nul op en alles wordt in-house gebouwd. Zo hebben we geen last van beperkingen in verouderde systemen, kunnen we onze hard- en software perfect op elkaar afstemmen en spelen we snel in op behoeftes vanuit de praktijk.

Klaar om de wereld te veroveren

Klinkt het nog wat abstract allemaal? Daar komt snel verandering in, want in het derde kwartaal van 2021 verwachten we live te gaan met het eerste onderdeel van de Waste Vision Suite: dynamisch inzamelen. In de maanden erna zal het platform onder andere alle taken van Tardif en AWRS (onze oplossing voor slimme toegangscontrole) overnemen. Ondertussen zijn we druk bezig om ons platform ook voor buitenlandse markten geschikt te maken. Er is namelijk veel internationale interesse voor onze slimme toepassingen. Onder andere uit Azië en de Verenigde Staten.

We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!